Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Legfrissebb hírek, cikkek

    2025 új szereplőt hozott a vendéglátóhelyek ellenőrzésében – Megalakult az NKFH

    2025.03.05./

    2025 új szereplőt hozott a vendéglátóhelyek ellenőrzésére. Nagyon sok hírportálon jelent meg a cikk, hogy átfogó ellenőrzést tartott az NKFH az egyik fővárosi piacon, ahol nemcsak kereskedelmi egységeket, hanem a vendéglátóhelyeket is ellenőrizték. A cikkekből kiderül, hogy ez az ellenőrzés nemcsak olyan hagyományos fogyasztóvédelmi szempontokat nézett, mint pl. az ártájékoztatás...

    Ezekre is figyelj, amikor megkötöd vendéglátóegységed bérleti szerződését

    2025.02.19./

    Miután megtalálod a legfontosabb szempontoknak megfelelő üzlethelyiséget vendéglátóegységed számára, akkor sok mindent érdemes szabályozni a tulajdonos és közted létrejött megállapodás során. Természetesen ebben jogász tud a legjobban segíteni neked, de összeszedtünk néhány szempontot, amit az üzletnyitások során tapasztaltunk az általános formai követelményeken felül. Milyen célra adják ki neked az üzlethelyiséget...

    Vendéglátás célú üzlethelyiség keresése – 10+1 szempont, hogy a megfelelő bérleményt válaszd ki

    2025.02.17./

    Tudjuk, hogy sokan érzelmi alapokon hoznak döntést, amikor vendéglátás célú üzlethelyiséget keresnek. Azonban egy sor szempont van, amit érdemes figyelembe venned, mert őrületes jogi útvesztőbe és bitang nagy költségekbe verheted magad, ráadásul azt sem kizárt, hogy nem tudod engedélyeztetni a gasztrovállalkozásodat az adott lokáción. Cikkünkben összefoglaljuk azokat a szempontokat, amelyekkel...

    Gyerekmentes étterem nyitása – Helyzetelőny, vagy ok a népharagra?

    2025.02.13./

    Európában több országban elérhetőek felnőttbarát vendéglátó egységek, itthon még nagyon szűk az ilyen működést felvállalók köre, inkább csak a szállodaiparban van rá néhány példa. Van-e létjogosultsága gyerekmentes éttermet nyitni ma Magyarországon, ahol kizárólag a felnőtt vendégekre építik a szolgáltatást? Lenne-e igény dedikáltan ilyen típusú helyekre, vagy kommunikációban inkább jelentene több...

    EPR és termékdíj a vendéglátásban – Gyakran Ismételt Kérdések

    2024.04.18./

    A következő írásunkban összefoglaltuk a termékdíjjal és az EPR-díjjal kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Részletes cikkünket a témában pedig itt találod. Mi a helyzet a kávézókban az elviteles poharakkal? Van ezzel bármilyen teendő? A környezetvédelmi termékdíj megfizetésére a pohár gyártója, vagy első belföldi forgalomba hozója kötelezett. A vendéglátós számára sem nyilvántartási, sem...

    EPR a vendéglátásban – Figyelj, hogy kinek, mikor, mit fizetsz!

    2024.04.18./

    A környezetvédelemmel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos kérdések 2023. és 2024. legfontosabb témái lettek a hazai gasztrovállalkozások körében. Ügyfeleinknél tapasztaljuk, hogy elég sok a bizonytalanság az ételek/italok csomagolásával kapcsolatban, nem mindenki van tisztában azzal, hogy milyen bevallási és fizetési kötelezettségei vannak. Januárban írtunk a környezetvédelmi felelősségvállalásról, most a sok hozzánk érkező kérdés alapján...

    Gluténmentes termékek az étterem választékában

    2024.01.16./

    Hogyan garantálhatod a gluténmentességet a vendéglátóegységedben? Az allergénekről már korábban írtunk, de érdemes külön foglalkozni a gluténmentes ételek készítésével. A legtöbb gasztrovállalkozó fejében nem teljesen tiszta, milyen követelményeknek kell megfelelni, ha valaki gluténmentes ételt állít elő vagy forgalmaz, pedig nagyon komolyan kell venni ezt az ételérzékenységet. A következő cikkben összegyűjtöttünk minden tudnivalót...

    Környezetvédelmi felelősségbiztosítás a vendéglátásban 2024 januárjától

    2024.01.04./

    Múlt év végén találkoztunk először a környezetvédelmi felelősségbiztosítás fogalmával. Január elején rengeteg kérdés érkezett ezzel kapcsolatban, ami megerősített minket abban, hogy ideje összefoglalnunk, mit tudunk erről az új kötelezettségről. Kiket érint a vendéglátásban? Milyen nagyságrendet kell kalkulálni erre a biztosítási formára? Cikkünkben leírjuk a január eleji tapasztalatokat. Mi ez az új biztosítási...

    Milyen végzettség szükséges büfé és étterem nyitáshoz 2024-ben?

    2024.01.03./

    A tavalyi évben rengeteg megkeresést kaptunk arra vonatkozóan, hogy milyen végzettséggel lehet vendéglátóegységet üzemeltetni. Különösen a büfé népszerű bejelentési forma, ami kínálatát tekintve„határeset” a gasztrovállalkozások között, ezért sokakat foglalkoztat a végzettséggel kapcsolatos kérdés. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen végzettséggel lehet elindítani egy büfét és mi szükséges egy komolyabb étterem üzemeltetéséhez 2024-ben....

    NTAK és MOHU: városi legendák és a valóság

    2023.06.19./

    A VOSZ Fókuszban a vendéglátás szakmai konferenciáján voltunk, ahol a vendéglátást érintő két nagy témakörről is tartottak tájékoztatót: az NTAK adatszolgáltatásról és a MOHU regisztrációról. A találkozó kapcsán összeszedtük a legfontosabb információkat, amelyek érintik a gasztrovállalkozásokat. NTAK adatszolgáltatás: nem mindenkinek kell július 1-től adatot szolgáltatni Talán az egyik legégetőbb téma, hogy mely vendéglátó egységeknek szükséges 2023....

    Még több cikk

    Végére értél

    Legfrissebb híreink

    • All Post
    • Allergén
    • Engedélyek
    • Érdekességek
    • Étteremnyitás
    • Hulladékgazdálkodás
    • Koncepció tervezés
    • Konyhatechnológia
    • Környezetvédelem
    • Pénzügyek
    • Speciális jogszabályok, rendeletek

    Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

    Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

    Kövess minket a legfrissebb hírekért!