
A lakáséttermekről beszélgetünk Rétfalvi-Kurucz Alexandra üzletnyitási tanácsadóval
Alexandra a 90.9 Jazzy vendége volt, ahol a lakáséttermekről beszélgetett Pachmann Péterrel és László Csabával.
A teljes rádió beszélgetés ide kattintva elérhető!
A lakáséttermekről beszélgetünk Rétfalvi-Kurucz Alexandra üzletnyitási tanácsadóval
Alexandra a 90.9 Jazzy vendége volt, ahol a lakáséttermekről beszélgetett Pachmann Péterrel és László Csabával.
A teljes rádió beszélgetés ide kattintva elérhető!
Hogyan érdemes ma gasztro vállalkozást indítani Budapesten?
Alexandra a 90.9 Jazzy vendége volt, ahol vendéglátó üzletek nyitásáról, a koncepció fontosságáról beszélgetett Pachmann Péterrel és László Csabával.
A teljes rádió beszélgetés ide kattintva elérhető!
Hogyan süssünk olajban úgy, hogy ne ártson? – a konyhatechnológus tanácsai
Karácsonyi rántott ponty, újévi fánk, vasárnapi rántott hús: az évnek ebben az időszakában különösen gyakran kerülnek terítékre olajban sült ételek. Mi az, amire oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében? Hányszor használható fel az olaj otthoni körülmények között? Miért nem szabad főzni való krumpliból sült burgonyát készíteni, és mi az az akrilamid, amitől a divatos air fryer sem véd meg, sőt? Ezekről kérdeztem Rétfalvi-Kurucz Alexandra konyhatechnológust.
A teljes WMN cikk ide kattintva elérhető!
Nincs könnyű helyzetben a vendéglátás, bármilyen tudásmegosztásra vagy közösségi összefogásra nagyobb szükség van, mint valaha. A Piqniq Budapest kezdeményezésünkben négyen négyféle szakmaiságot, megközelítést, személyiséget tettünk a közösbe kiegészülve egy fantasztikus csapattal, aminek a célja egy gasztroedukációs platform és közösség létrehozása.
A teljes We Love Budapest cikk ide kattintva elérhető!
Sok mindent csináltunk az elmúlt években, de amire büszkék vagyunk, az a Piqniq Budapest szerelemgyerekünk és projektünk. Négyen négyféle szakmaiságot, megközelítést, személyiséget tettünk a közösbe kiegészülve egy fantasztikus csapattal, aminek a célja egy gasztroedukációs platform és közösség létrehozása. Erről beszéltünk a HVG videójában.
A teljes HVG videó ide kattintva elérhető!
Azonnal vedd ki a tejet a hűtőajtóból! - Fontos tanácsok minden fridzsidertulajdonosnak
Nemcsak a vendéglátásban fontos, hogy odafigyeljünk, mit milyen hőfokon és hogyan tároljunk a hűtőnkben. Hatalmas mennyiségű élelmiszer-hulladék keletkezik a háztartásokban, ami gyakran a túlzsúfolt hűtő és a nem megfelelően tárolt ételek következménye. A WMN-nel beszélgettünk a témáról.
A teljes WMN cikk ide kattintva elérhető!
Az étteremnyitáshoz kell egy kis lazaság
Mary Lopatto (Mása) és Yicheng Ji már négy éve tervezi, hogy gasztrovállalkozásba kezd. A Magyarországon élő orosz-kínai pár korábban teázó nyitásával kacérkodott, de végül egy mono food kínai bisztró nyitása mellett döntöttek. A tulajdonosok szerint az üzletnyitás fontos összetevője a megfelelő szakember gárda, de elengedhetetlen az optimista szemlélet és a lazaság. Példájuk mutatja, hogy egy jó vállalkozási ötletet még a pandémia sem állíthat meg. Másával Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Piqniq egyik alapítója beszélgetett az étteremnyitásról.
A teljes Piqniq cikk ide kattintva elérhető!
Meddig ehetőek, hogyan tárolhatók a karácsonyi maradékok?
A családi ünnepeink java része a terített asztalról szól, ami minél inkább roskad, annál fennköltebb a hangulat. Mindent egy ültő helyünkben képtelenség megenni, ami nem is baj, hiszen a tapasztalat azt mutatja, az ételeket elkészítő vendéglátók, de gyakran a vendégek is arra számítanak, bőven jut majd maradék, amivel a következő napokban tudnak kalkulálni. De meddig ehető biztonsággal a bejgli, majonézes krumplisaláta vagy, mondjuk, a kolbásszal töltött karaj? Okos dolog az erkélyen hűteni azt, ami a fridzsiderbe már nem fér el? És végül: mit kockáztatunk azzal, ha már bizonytalanabb lejáratú holmikat eszünk meg maradékmentés címszóval? Ezeknek a kérdéseknek jártam utána egy konyhatechnológussal és HACCP-tanácsadóval, Rétfalvi-Kurucz Alexandra segítségével. Fiala Borcsa írása.
A teljes WMN cikk ide kattintva elérhető!
Soha nem fogsz már úgy gyrosozni, mint a járvány előtt
A koronavírus miatt elrendelt korlátozások alaposan átalakítottak a vendéglátóhelyek működését. Megkerülhetetlen lett a házhoz szállítás, illetve minden eddiginél jobban felértékelődött a higiénia szerepe is. A szakember azt mondja, ezzel még nincs vége, számítani lehet további változásokra is.
Rétfalvi-Kurucz Alexandra konyhatechnológussal és HACCP-tanácsadóval a járvány vendéglátásra gyakorolt hatásairól beszélgettünk. A témát a Piqniq Budapest és a Mastercard közös, Tanulj, fejlődj! – Nagykép a gasztronómiáról című, három hónapos projektje keretében járjuk körbe.
Az emberek azokra a helyekre mennek, amelyekben bíznak
„Tanulj, fejlődj! – Nagykép a gasztronómiáról” címmel startolt a Piqniq Budapest és a Mastercard közös projektje, mely a gasztronómiában érintett vállalkozások személyes történeteit mutatja be. A néhány héttel ezelőtt indult kampány célja nemcsak az, hogy edukálja a sokszínű iparág szereplőit, hanem hogy reményt is adjon nekik arra vonatkozóan, hogy egy válsághelyzetből is lehet, sőt, kell is erényt kovácsolni. A projekt alapítóival beszélgettünk.
A teljes Hype and Hyper cikk ide kattintva elérhető!
A túléléshez elszántság és rugalmasság kell!
Az elmúlt bő fél év alaposan felforgatta a gasztronómiában dolgozók mindennapjait: a túléléshez gyors döntésekre, alkalmazkodásra és elhivatottságra volt szükség. A Piqniq Budapest és a Mastercard közös, Tanulj, fejlődj! – Nagykép a gasztronómiáról című három hónapos projektjének célja, hogy láthatóságot adjon a szektorban dolgozóknak és megszólaltatásukkal teret engedjen a szakmai tudásmegosztásnak.
A teljes Dívány cikk ide kattintva elérhető!
Ismerd meg a gasztromédia kulisszatitkait!
A médiaszektor egyre gyorsabb ütemben változik, ahogyan a kor tartalomfogyasztója is teljesen új igényeket támaszt a médiumok irányába. Ehhez a jelenséghez nem könnyű alkalmazkodik, ahogy a legtöbb piacnak, úgy a gasztrovállalkozásoknak is kihívást jelent felvenni a tempót. A Piqniq Budapest és a Nosalty közös februári eseményén gasztropszichológus, médiaszakértők és újságírók beszélgettek a gasztro média problémáiról. Olyan kérdések kerültek terítékre, mint a hagyományos gasztronómiai újságírás jelene és jövője, a tartalomgyártásban rejlő lehetőségek és a megfelelő kommunikáció kialakítása.
A teljes Nosalty cikk ide kattintva elérhető!
Bepillantás a gasztronómia világának kulisszái mögé
Az elmúlt fél év nem várt kihívások és kényszerű újragondolások jegyében telt a gasztrovállalkozások háza táján. A nehéz időszak egy izgalmas összefogást hívott életre, amely során vendéglátósok, beszállítók, szolgáltatók osztják meg tapasztalataikat a közös tanulás és fejlődés jegyében. A Mastercard támogatásával megvalósult Piqniq kampány 3 hónap alatt 100 szakembert mutatott be 25 gasztrotémán keresztül.
A teljes We love Budapest cikk ide kattintva elérhető!
Üzletnyitás workshop – Piqniq X Freyja
A Freyja croissantbirodalom gyorsan helyet talált magának a gasztrocsillagok között. Népszerűsége a nyitás óta töretlen, ugyanakkor együtt változik, együtt lélegzik a vevőkörével és keresi a kihívásokat. A Piqniq Budapest eseményén a közös croissantsütést követően üzletnyitási tanácsadóval, pénzügyi szakemberrel és a Freya csapatával beszélgettünk arról, hogyan kell sikeres pékséget és cukrászatot nyitni.
Gasztrovállalkozásba kezdenél, már szakmabéli vagy? – Ne hagyj ki egyetlen Piqniq előadást sem!
Négy, gasztronómiában is erősen érdekelt szakember úgy döntött, hogy a széthúzás, a kéretlen okoskodás és acsarkodás helyett létrehoznak egy olyan platformot, ahol tapasztalatot lehet cserélni, új kapcsolatokra lehet szert tenni, tanulni lehet egymástól és jóféle kreatív energiák találkoznak. A Piqniq Budapest immár 5 „szeánszon” van túl, és segít eligazodni a gasztronómiai zajban leendő szakmabélieknek, már ezt az utat taposóknak és érdeklődő laikusoknak is.
A teljes We love Budapest cikk ide kattintva elérhető!
A Hősök napján osztották ki a Minden Nő Hős díjakat. Az elismeréseket 2018-ban Kulcsár Edina szépségkirálynő, Köböl Anita televíziós műsorvezető, Rétfalvi-Kurucz Alexandra gasztro coach, és Győrfi Anett a Női Bizalmi Kör vezetője vehették át. Az egyik legsikeresebb magyar startup, a rendi.hu által alapított elismerés, a Minden Nő Hős díj célja, hogy hangsúlyozzák a nők társadalmi szerepének fontosságát.
A teljes Pesti Divat cikk ide kattintva elérhető!
Pénzügyi tervezéssel is segítjük a gasztro vállalkozókat
“Mivel a saját cégemben dolgozom, ami családi örökség, fel sem merül, hogy bármikor abbahagynám” – mondja az Üzletemnek adott interjúban Rétfalvi-Kurucz Alexandra. A konyhatechnológus-üzletnyitási tanácsadó sokat utazva meríti inspirációit a nagyvilág konyháiból.
A teljes Üzletem.hu cikk ide kattintva elérhető!
5+1 tipp a konyhatechnológustól vállalkozásod tervezéséhez
Konyhatervezőként és üzletnyitási tanácsadóként örömmel látom, hogy egyre többen vannak, akik számára fontos, hogy környezettudatos konyhát, gasztro vállalkozást üzemeltessenek. Sokszor azonban azt tapasztalom, hogy a „látszatintézkedések” mögött nincs valódi koncepció, van lebomló, egyszer használatos pohár, de a konyhában pazarló módon bánnak az energiával, és a környezetre veszélyes vegyszerekkel. Rétfalvi-Kurucz Alexandra konyhatechnológus ad tippeket a környezettudatos tervezéshez.
A teljes Felelős Gasztrohős cikk ide kattintva érhető el!
A Startup Safary-n az elkövetkező évek gasztro trendjeit boncolgattuk: társadalmi felelősségvállalás, veganizmus, food styling. Mit jelent a fenntartható vendéglátás és miért fontos? Mi van a “zöldségen” túl – milyen további társadalmi értéket tud teremteni a vállalkozás? Elismert és hiteles szereplők árulták el, hogy mi kell egy sikeres gasztro vállalkozáshoz.
A teljes Turizmus Online cikk ide kattintva elérhető!
A tervezés a sikeres vendéglátás kulcsa
Egy megnyíló vendéglátóhely sikeréhez jó koncepció és észszerű tervezés szükséges – mondta Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Design Stúdió Kft. ügyvezetője.
Mekkora biznisz egy gasztro vállalkozás?
A Business & Café magazinnal beszélgettünk arról, mi szükséges egy gasztrovállalkozás nyitásához és miért fontos a tervezés.
Új áramlat hódít a gasztronómiában
Remek ötlet, kitartás, bátorság, tőke – ha ezekből csak egy is hiányzik, kezdő vállalkozás ne vágjon bele a bizniszbe – vallja Rétfalvi-Kurucz Alexandra, a Fivosz Gasztro Bizottságának elnöke.
A teljes Kamara Online cikk ide kattintva érhető el!