Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Legfrissebb hírek, cikkek

    Új regisztráció a vendéglátásban – A hulladékgazdálkodás új rendszere, a MOHU

    2023.04.24./

    Ha vendéglátóegységet vagy egyéb gasztrovállalkozást, élelmiszer előállító üzemet üzemeltetsz, akkor te is hulladéktermelő gazdálkodó szervezet vagy, amely az új rendelkezések alapján regisztrációra kötelezett. Április 30-ig kell a meglévő vállalkozásoknak ezt az adminisztrációs folyamatot elvégezniük a MOHU felületén. Telefonon is egyeztettünk a MOHU munkatársával a kérdésben, és az alábbiakban összefoglaltuk, milyen esetben kell foglalkoznod a hulladéktermeléshez…

    Így tájékoztasd a vendégedet az allergénekről!

    2023.02.07./

    Számos üzletnyitási tanácsadásunk során tapasztaltuk, hogy az allergének tájékoztatásával kapcsolatban sok gasztrovállalkozás sötétben tapogatózik. Pedig fontos foglalkozni vele, hiszen a hatóságokhoz a bejelentések jelentős része a téves allergén tájékoztatással vagy annak teljes hiányával kapcsolatosan fut be. Néhány napja került fel egy cikk, ahol éttermes vállalkozók nyilatkoztak arról, hogyan kezelik a speciális táplálkozási igényeket.…

    Étterem működésének felfüggesztése

    2022.09.21./

    A közelgő energiaválság miatt egyre több vendéglátó egység üzemeltetőjétől halljuk, hogy számukra a legkifizetődőbb megoldás a működés átmeneti felfüggesztése. A partnereink részéről rengeteg spórolási tipp és túlélési javaslat fogalmazódott meg az elmúlt időszakban, de vannak gasztrovállalkozások, akik számára nincs más megoldás, és pihentetniük kell az egységüket. De milyen ügyintézésékkel jár az étterem működésének…

    Éjszakai nyitvatartás a vendéglátásban – Ezeknek járj utána a tervezési fázisban!

    2022.06.14./

    Az üzletnyitás során sokan csak akkor veszik fel a kapcsolatot az önkormányzattal, ha már berendezték a konyhájukat és kitették az ajtóra a nyitvatartási időt, amely az éjszakába nyúlik. Azonban az önkormányzatoknak területileg eltérően lehetnek kritériumai, amivel már a bérleti szerződés aláírásakor érdemes tisztába lenni. Éjszakai nyitvatartás bejelentése egy példán keresztül A…

    Kitelepülés étteremmel, avagy így jelenj meg a fesztiválokon vendéglátósként!

    2022.06.02./

    Itt a jó idő, a nyár megannyi fesztivállal és eseménnyel csábítja a gasztrovállakozásokat, hogy részt vegyenek kitelepüléseikkel. Érdemes áttekinteni, milyen kötelezettségek járnak azzal, hogyha vendéglátó termékekkel szeretnél kitelepülni egy rendezvényre. Fontos, hogy a food truck-ok üzemeltetése más kategória, cikkünkben csak a kitelepülésekkel foglalkozunk, amely a rendezvények területén ideiglenesen felállított standokból történő értékesítést jelenti. Milyen…

    Saját éttermi konyhakert és fűszernövények – Mi a hatóság állásfoglalása?

    2022.05.12./

    Az alapanyagok drágulása, a szezonalitást előtérbe helyező menüsorok és a minőségi, friss, saját termékekre való igény egyre gyakrabban hozza elő az éttermi konyhakert vagy fűszernövény termesztés ötletét. Bár első hallásra nagyon egyszerűnek tűnik belevágni egy ilyen projektbe, de egy étterem esetében az élelmiszerbiztonsági szempontokat is figyelembe kell venni. Mivel azt tapasztaltuk, hogy…

    Erre figyelj, ha külföldről veszed a kávét, avagy az első betárolási hely kérelem

    2022.03.02./

    Több újhullámos kávézót üzemeltető ügyfelünknél felmerült egy érdekes kérdés, amely nem hagyott minket nyugodni. Szükséges-e első betárolási hely kérelmet benyújtani a hatóságok felé, hogyha a szokásos választék mellett heti vagy havi váltásban megjelenik néhány kilogramm speciális, közvetlenül külföldről beszerzett kávé a kínálatban? Mi ilyenkor az eljárás, hogy a napi pörgés mellett a gasztrovállalkozás ne fulladjon bele…

    Adminisztráció étterembezárás esetén

    2022.02.09./

    Milyen teendőid vannak, ha bezárod az éttermed vagy üzemeltetőt váltasz? Az elmúlt hetekben több étterem is végleg kitette a zárva táblát. A pandémia miatt sokan kényszerültek ilyen nehéz döntést meghozni, de az is előfordul, hogy az étterem nem szűnik meg, csak az üzemeltetése új céghez került, ezért a régi tevékenységét fel…

    Konyha csak kiszállításra – Az étel kiszállítás feltételei 2022-ben

    2022.01.14./

    A pandémia óta töretlenül érkeznek hozzánk az olyan megkeresések, hogy a vendéglátóegység étel kiszállítást szeretne végezni, vagy kizárólag házhoz szállítással fog működni vendégtér nélkül. A fogyasztói szokások megváltoztak, melyhez alkalmazkodni kell az étterem tulajdonosoknak is. De miben tér el egy kiszállítós étterem üzemeltetése a hagyományos vendéglátáshoz képest? A futárokra is ugyanazok a…

    Specialty kávé a kisvárosban – De mennyibe kerül egy kávézó nyitása?

    2021.11.29./

    Sokak álma egy saját vendéglátó egység nyitása, és a kávézó talán az egyik legnépszerűbb vállalkozási ötlet. Egy cuki kis hely viszonylag kis ráfordítással – talán ez az első gondolat, ami eszébe jut a leendő tulajdonosoknak, de bármilyen kicsi is a hely, jelentős invesztíciót igényel, ami nem csak anyagi szinten, hanem…

    Még több cikk

    Végére értél

    Legfrissebb híreink

    • All Post
    • Allergén
    • Engedélyek
    • Érdekességek
    • Étteremnyitás
    • Hulladékgazdálkodás
    • Koncepció tervezés
    • Konyhatechnológia
    • Környezetvédelem
    • Pénzügyek
    • Speciális jogszabályok, rendeletek

    Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

    Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

    Kövess minket a legfrissebb hírekért!