Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Kitelepülés étteremmel, avagy így jelenj meg a fesztiválokon vendéglátósként!

Itt a jó idő, a nyár megannyi fesztivállal és eseménnyel csábítja a gasztrovállakozásokat, hogy részt vegyenek kitelepüléseikkel. Érdemes áttekinteni, milyen kötelezettségek járnak azzal, hogyha vendéglátó termékekkel szeretnél kitelepülni egy rendezvényre. Fontos, hogy a food truck-ok üzemeltetése más kategória, cikkünkben csak a kitelepülésekkel foglalkozunk, amely a rendezvények területén ideiglenesen felállított standokból történő értékesítést jelenti.

Milyen vendéglátóegység települhet ki fesztiválokra?

Míg korábban a különengedélyeztetési folyamatnál jelezni kellett a hatóság felé, hogy szeretnél a gasztrovállalkozásoddal alkalmi rendezvényeken is részt venni, ezt 2021. júliusa után, az önkormányzati bejelentésen alapuló rendszerben már nem lehetséges. Tulajdonképpen bármely vendéglátóegység kitelepülhet rendezvényekre, akinek van önkormányzati nyilvántartásba vétele, de csak azokkal a termékekkel, amelyek előállítására a bázisegysége is alkalmas.

Amennyiben megérett a gondolat, hogy kitelepülésen szeretnél részt venni, érdemes tudnod, hogy a rendezvényen történő megjelenés hatóságok felé történő bejelentése a szervező feladata.

Szükséged lesz az Önkormányzati bejelentésed másolatára és a FELIR azonosítód meglétére, hogy le tudják ellenőrizni a jogosultságodat a vendéglátó tevékenységre.

HACCP a kitelepülésen

HACCP élelmiszerbiztonsági szabályait a kitelepülésen is alkalmazni kell, a dokumentációdat ki kell terjeszteni erre a tevékenységre is. Ugyanúgy szükséges vezetni a napi ellenőrzési lapokat, mint a bázishelyen, illetve fontos a kitelepülésre szabott oktatásban részesíteni a dolgozóidat. A takarítás, mosogatás, dolgozói WC és öltözés, kézmosás és a hulladékkezelés lehetőségeit is vedd számításba, mindent alaposan járj körül, hogy mit tud számodra biztosítani a szervező.

Az alapanyagaid rendezvényre szállítása közben is fent kell tartanod a hűtési láncot (thermobox vagy hűtőautó), illetve a rendezvényen is gondoskodnod kell a megfelelő hűtésükről. Természetesen az a legjobb, ha közvetlenül rá tudsz csatlakozni az ivóvíz és csatornahálózathoz, amennyiben tartályos vízre van szükséged, ne felejtsd el, hogy csak negatív vízmintával rendelkező helyről vételezhetsz vizet, és naponta gondoskodnod kell a tartály feltöltéséről és fertőtlenítéséről.

Vásárlói panasz a kitelepülésen

Kitelepülés esetén nem kötelező magaddal vinned a bázis egységedből a hitelesített Vásárlók Könyvét, ugyanis az konkrét helyszínre szól. De hogyan tehet panaszt így a vendég? A kitelepülés helyszínén jól láthatóan ki kell helyezni a vállalkozásod nevét, székhelyét, telefonszámát, e-mail címét, és a bázis egységed címét is. A vendégek panaszaikat ezeken az elérhetőségeken közölhetik írásban vagy telefonon, amennyiben a helyszínen nem sikerült a problémát rendezni.

Legfrissebb híreink

  • All Post
  • Allergén
  • Engedélyek
  • Érdekességek
  • Étteremnyitás
  • Hulladékgazdálkodás
  • Koncepció tervezés
  • Konyhatechnológia
  • Környezetvédelem
  • Pénzügyek
  • Speciális jogszabályok, rendeletek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

Kövess minket a legfrissebb hírekért!