Meddig ehetőek, hogyan tárolhatók a karácsonyi maradékok?
A családi ünnepeink java része a terített asztalról szól, ami minél inkább roskad, annál fennköltebb a hangulat. Mindent egy ültő helyünkben képtelenség megenni, ami nem is baj, hiszen a tapasztalat azt mutatja, az ételeket elkészítő vendéglátók, de gyakran a vendégek is arra számítanak, bőven jut majd maradék, amivel a következő napokban tudnak kalkulálni. De meddig ehető biztonsággal a bejgli, majonézes krumplisaláta vagy, mondjuk, a kolbásszal töltött karaj? Okos dolog az erkélyen hűteni azt, ami a fridzsiderbe már nem fér el? És végül: mit kockáztatunk azzal, ha már bizonytalanabb lejáratú holmikat eszünk meg maradékmentés címszóval? Ezeknek a kérdéseknek jártam utána egy konyhatechnológussal és HACCP-tanácsadóval, Rétfalvi-Kurucz Alexandra segítségével. Fiala Borcsa írása.
A teljes WMN cikk ide kattintva elérhető!