Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Legfrissebb hírek, cikkek

    Méltó munkakörülményeket a vendéglátásba – A dolgozói elégedettség rajtad is múlik!

    2021.08.24./

    A járványhelyzet enyhülésével az újrainduló helyeknek feladta a leckét a munkaerőhiány. Sokan elhagyták a szakmát és más területen helyezkedtek el, illetve nehéz versenyezni a magas fizetéseket kínáló szezonálisan üzemelő vendéglátó egységekkel. Különösen fontos lett, hogy a helyek megtartsák az értékes munkatársakat. Ma már csak olyan munkahely lehet vonzó, ahol a dolgozók a méltó…

    Vizes kérdések a vendéglátásban – Így biztosítsd a meleg vizet és a lágyvizet!

    2021.08.09./

    Az étteremnyitás előtti teendők olyan mértékben elragadják a vállalkozókat, hogy sokszor a legelemibb részlettel nem foglalkoznak. Korábbi cikkünkben írtunk a vendéglátóegységben használt ivóvíz bevizsgálásának fontosságáról, de ezenkívül egyéb szempontokat is figyelembe kell venni. Miért fontos vízlágyítás egyes gasztrovállalkozásokban? Miért nélkülözhetetlen a meleg víz? Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabbakat! A melegvíz, mint az…

    Bambusz eszközök a vendéglátásban – erre figyelj!

    2021.08.04./

    Ha a vendéglátóegységed az elviteles étel- és italkiszolgálásra épül, akkor meg kell találnod a megfelelő eldobható eszköz beszállítódat. 2021. július 1-jétől a műanyag eszközöket felváltották a környezetbarát megoldások, többek között a bambuszból készült evőeszközök. Ám nem minden zöld, ami annak látszik. Mire figyelj oda, amikor kiválasztod egyszerhasználatos bambusz eszközeidet a vendégkiszolgáláshoz?…

    Vízminőség a vendéglátásban, avagy tudod mi folyik a csapból?

    2021.08.03./

    Tudjuk, hogy nagy hangsúlyt fektetsz a minőségi alapanyagokra, de vajon mi a helyzet a legelemibb összetevővel, a vízzel? Kihez kell fordulnod ivóvíz vizsgálatért az éttermed megnyitása előtt? Hogyan is néz ki egy negatív vízminta? Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat! Az étteremnyitás során számtalan kötelezettségnek kell megfelelnünk a hatóságok felé, azonban néhány dolgot annyira evidensnek…

    Vásárlók Könyve – minden, amit tudnod kell róla, ha gasztro vállalkozásod van

    2021.07.09./

    Ha éttermed vagy egyéb vendéglátó egységed van fontos, hogy helyesen kezeld a Vásárlók Könyvét. A leánykori nevén Panaszkönyvként ismert nyomtatvány az elmúlt években jobb marketinget kapott az új névvel. Nem csupán a vendégek panaszait, hanem pozitív, építő jellegű meglátásait is lehet rögzíteni. Pontosan mi a teendő a Vásárlók Könyvével, amikor étteremnyitásra szánod magadat?…

    Kötelező feliratok az étteremben

    2021.07.09./

    Nincs étteremnyitás a belső enteriőr kialakítása nélkül. A megfelelően kiválasztott színek, a dizájn és anyagok mind-mind markáns képviselői a brandednek. Az arculati elemeken túl be kell tervezned néhány kötelező hatósági kiírást, amelyek bár cseppet sem trendik, de hiányuk igen költséges mulatság. Cikkünkből megtudhatod, milyen tájékoztató kiírásokat kell kötelezően kihelyezned a vendéglátó…

    Megszűnik a külön engedély július 1-től

    2021.07.01./

    Egy adminisztrációval kevesebb: május végén jelentette be az agrárminiszter, hogy a 2021. július 1-jétől megszűnik a külön engedély. Mit jelent ez az étteremnyitással járó papírmunka esetében? Hogyan jár el ezentúl az Állategészségügy egy újonnan nyíló vendéglátó egységnél? Milyen hatóság felé kell megtenni a bejelentést a jövőben? Összefoglaltuk a témával kapcsolatos kérdésekre…

    A kényszer-melegkonyhák története, avagy a 200 méteres szabály

    2021.06.17./

    Amikor étterem nyitásában gondolkozol, akkor érdemes figyelembe venni az olyan környezeti tényezőket és körülményeket, amelyek befolyásolhatják a működésedet, illetve a koncepciódat. Fontos szempont lehet az alkoholárusításra vonatkozó korlátozás, ha oktatási vagy egészségügyi intézmény található a vendéglátó egységed 200 méteres körzetében. Milyen esetben kell foglalkoznod a rendelettel? Megmutatjuk! Szeszes ital árusítás és ami mögötte van A sörkultúra…

    Akik az első éttermeket nyitották, avagy már az ókorban is voltak bátor emberek

    2021.05.21./

    Egy korábbi még koronavírus előtti békeidőben készült felmérés szerint a 8 milliós fős felnőtt magyar lakosság 41%-a legalább félévente, 13%-a pedig havi szinten jár étterembe. Nyilván a nagyvárosokban teljesen más az arány, szinte a mindennapjaink részévé váltak a vendéglátóhelyek, legyen szó kávézókról, dolgozói menzákról vagy egyéb éttermekről. A lehetőségek száma szinte végtelen,…

    Még több cikk

    Végére értél

    Legfrissebb híreink

    • All Post
    • Allergén
    • Engedélyek
    • Érdekességek
    • Étteremnyitás
    • Hulladékgazdálkodás
    • Koncepció tervezés
    • Konyhatechnológia
    • Környezetvédelem
    • Pénzügyek
    • Speciális jogszabályok, rendeletek

    Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

    Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

    Kövess minket a legfrissebb hírekért!