Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Legfrissebb hírek, cikkek

    Újhullámos kávézód van? Erre figyelj, ha külföldről veszed a kávét!

    2022.03.02./

    Több újhullámos kávézót üzemeltető ügyfelünknél felmerült egy érdekes kérdés, amely nem hagyott minket nyugodni. Szükséges-e első betárolási hely kérelmet benyújtani a hatóságok felé, hogyha a szokásos választék mellett heti vagy havi váltásban megjelenik néhány kilogramm speciális, közvetlenül külföldről beszerzett kávé a kínálatban? Mi ilyenkor az eljárás, hogy a napi pörgés mellett a gasztrovállalkozás ne fulladjon bele…

    Adminisztráció étterembezárás esetén

    2022.02.09./

    Milyen teendőid vannak, ha bezárod az éttermed vagy üzemeltetőt váltasz? Az elmúlt hetekben több étterem is végleg kitette a zárva táblát. A pandémia miatt sokan kényszerültek ilyen nehéz döntést meghozni, de az is előfordul, hogy az étterem nem szűnik meg, csak az üzemeltetése új céghez került, ezért a régi tevékenységét fel…

    Konyha csak kiszállításra – Az étel kiszállítás feltételei 2022-ben

    2022.01.14./

    A pandémia óta töretlenül érkeznek hozzánk az olyan megkeresések, hogy a vendéglátóegység étel kiszállítást szeretne végezni, vagy kizárólag házhoz szállítással fog működni vendégtér nélkül. A fogyasztói szokások megváltoztak, melyhez alkalmazkodni kell az étterem tulajdonosoknak is. De miben tér el egy kiszállítós étterem üzemeltetése a hagyományos vendéglátáshoz képest? A futárokra is ugyanazok a…

    Specialty kávé a kisvárosban – De mennyibe kerül egy kávézó nyitása?

    2021.11.29./

    Sokak álma egy saját vendéglátó egység nyitása, és a kávézó talán az egyik legnépszerűbb vállalkozási ötlet. Egy cuki kis hely viszonylag kis ráfordítással – talán ez az első gondolat, ami eszébe jut a leendő tulajdonosoknak, de bármilyen kicsi is a hely, jelentős invesztíciót igényel, ami nem csak anyagi szinten, hanem…

    Étteremnyitás 2022-ben – Erre készülj fel, ha jövőre gasztrovállalkozást tervezel

    2021.11.23./

    A 2021-es év sok változást hozott azok számára, akik az étteremnyitás mellett döntöttek. Új üzlettípus besorolások, különengedélyeztetés megszűnése, NTAK regisztráció bevezetése – csupán néhány azok közül, amelyek érintik régi üzemelőket és az új gasztrovállalkozásokat egyaránt. A következőkben megmutatjuk az idei év tapasztalataiból kiindulva, milyen kötelezettségek várnak rád, hogyha 2022-ben gasztrovállalkozást nyitsz…

    NTAK regisztráció a vendéglátó egységeknek

    2021.11.09./

    Bár július 1-jével megszűnt a különengedélyeztetési folyamat, a vendéglátó szektor nem sokáig örülhetett az eggyel kevesebb regisztrációs kötelezettségnek. November 1-től a korábban csak a szálláshelyeknek kötelező NTAK regisztráció most már a vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak is kihagyhatatlan lépés lesz az üzletnyitás során, illetve a már meglévő egységeknek is utólagosan be kell jelentkeznie a rendszerbe. Mi is…

    Jogszabályi változások a vendéglátó végzettségek terén

    2021.09.24./

    Frissítés: A szeptember elejétől életbe lépő rendelet komoly terhet jelentett volna a gasztrovállalkozások számára, különösen a jelenlegi munkaerőhiány mellett. A szakmai és piaci nyomás hatására az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021. október 13-án módosította a rendeletet. Enyhítettek a feltételeken, továbbra is szükség lesz a korábbi szabályozás szerint előírt felügyeletre, azaz…

    10 szempont az elégedett dolgozóért

    2021.09.03./

    A munkánk során rengeteg vendéglátásban érdekelt tulajdonossal, üzletvezetővel, vezető séffel beszélgetünk, folyamatosan visszatérő panasz a minőségi munkaerő hiánya és az óriási fluktuáció. Nagyon sokszor hallunk megmagyarázhatatlan felmondásokról, amikor sok-sok együtt töltött év után minden átmenet nélkül, se szó se beszéd hagyja valaki ott a munkahelyét, de gyakoribb az olyan kilépés, amikor…

    Méltó munkakörülményeket a vendéglátásba – A dolgozói elégedettség rajtad is múlik!

    2021.08.24./

    A járványhelyzet enyhülésével az újrainduló helyeknek feladta a leckét a munkaerőhiány. Sokan elhagyták a szakmát és más területen helyezkedtek el, illetve nehéz versenyezni a magas fizetéseket kínáló szezonálisan üzemelő vendéglátó egységekkel. Különösen fontos lett, hogy a helyek megtartsák az értékes munkatársakat. Ma már csak olyan munkahely lehet vonzó, ahol a dolgozók a méltó…

    Vizes kérdések a vendéglátásban – Így biztosítsd a meleg vizet és a lágyvizet!

    2021.08.09./

    Az étteremnyitás előtti teendők olyan mértékben elragadják a vállalkozókat, hogy sokszor a legelemibb részlettel nem foglalkoznak. Korábbi cikkünkben írtunk a vendéglátóegységben használt ivóvíz bevizsgálásának fontosságáról, de ezenkívül egyéb szempontokat is figyelembe kell venni. Miért fontos vízlágyítás egyes gasztrovállalkozásokban? Miért nélkülözhetetlen a meleg víz? Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabbakat! A melegvíz, mint az…

    Még több cikk

    Végére értél

    Legfrissebb híreink

    • All Post
    • Allergén
    • Engedélyek
    • Érdekességek
    • Étteremnyitás
    • Hulladékgazdálkodás
    • Koncepció tervezés
    • Konyhatechnológia
    • Környezetvédelem
    • Pénzügyek
    • Speciális jogszabályok, rendeletek

    Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

    Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

    Kövess minket a legfrissebb hírekért!

    © 2024 Minden jog fenntartva.