Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Legfrissebb hírek, cikkek

    EPR és termékdíj a vendéglátásban – Gyakran Ismételt Kérdések

    2024.04.18./

    A következő írásunkban összefoglaltuk a termékdíjjal és az EPR-díjjal kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Részletes cikkünket a témában pedig itt találod. Mi a helyzet a kávézókban az elviteles poharakkal? Van ezzel bármilyen teendő? A környezetvédelmi termékdíj megfizetésére a pohár gyártója, vagy első belföldi forgalomba hozója kötelezett. A vendéglátós számára sem nyilvántartási, sem…

    EPR a vendéglátásban – Figyelj, hogy kinek, mikor, mit fizetsz!

    2024.04.18./

    A környezetvédelemmel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos kérdések 2023. és 2024. legfontosabb témái lettek a hazai gasztrovállalkozások körében. Ügyfeleinknél tapasztaljuk, hogy elég sok a bizonytalanság az ételek/italok csomagolásával kapcsolatban, nem mindenki van tisztában azzal, hogy milyen bevallási és fizetési kötelezettségei vannak. Januárban írtunk a környezetvédelmi felelősségvállalásról, most a sok hozzánk érkező kérdés alapján…

    Gluténmentes termékek az étterem választékában

    2024.01.16./

    Hogyan garantálhatod a gluténmentességet a vendéglátóegységedben? Az allergénekről már korábban írtunk, de érdemes külön foglalkozni a gluténmentes ételek készítésével. A legtöbb gasztrovállalkozó fejében nem teljesen tiszta, milyen követelményeknek kell megfelelni, ha valaki gluténmentes ételt állít elő vagy forgalmaz, pedig nagyon komolyan kell venni ezt az ételérzékenységet. A következő cikkben összegyűjtöttünk minden tudnivalót…

    Környezetvédelmi felelősségbiztosítás a vendéglátásban 2024 januárjától

    2024.01.04./

    Múlt év végén találkoztunk először a környezetvédelmi felelősségbiztosítás fogalmával. Január elején rengeteg kérdés érkezett ezzel kapcsolatban, ami megerősített minket abban, hogy ideje összefoglalnunk, mit tudunk erről az új kötelezettségről. Kiket érint a vendéglátásban? Milyen nagyságrendet kell kalkulálni erre a biztosítási formára? Cikkünkben leírjuk a január eleji tapasztalatokat. Mi ez az új biztosítási…

    Milyen végzettség szükséges büfé és étterem nyitáshoz 2024-ben?

    2024.01.03./

    A tavalyi évben rengeteg megkeresést kaptunk arra vonatkozóan, hogy milyen végzettséggel lehet vendéglátóegységet üzemeltetni. Különösen a büfé népszerű bejelentési forma, ami kínálatát tekintve„határeset” a gasztrovállalkozások között, ezért sokakat foglalkoztat a végzettséggel kapcsolatos kérdés. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen végzettséggel lehet elindítani egy büfét és mi szükséges egy komolyabb étterem üzemeltetéséhez 2024-ben.…

    NTAK és MOHU: városi legendák és a valóság

    2023.06.19./

    A VOSZ Fókuszban a vendéglátás szakmai konferenciáján voltunk, ahol a vendéglátást érintő két nagy témakörről is tartottak tájékoztatót: az NTAK adatszolgáltatásról és a MOHU regisztrációról. A találkozó kapcsán összeszedtük a legfontosabb információkat, amelyek érintik a gasztrovállalkozásokat. NTAK adatszolgáltatás: nem mindenkinek kell július 1-től adatot szolgáltatni Talán az egyik legégetőbb téma, hogy mely vendéglátó egységeknek szükséges 2023.…

    Új regisztráció a vendéglátásban – A hulladékgazdálkodás új rendszere, a MOHU

    2023.04.24./

    Ha vendéglátóegységet vagy egyéb gasztrovállalkozást, élelmiszer előállító üzemet üzemeltetsz, akkor te is hulladéktermelő gazdálkodó szervezet vagy, amely az új rendelkezések alapján regisztrációra kötelezett. Április 30-ig kell a meglévő vállalkozásoknak ezt az adminisztrációs folyamatot elvégezniük a MOHU felületén. Telefonon is egyeztettünk a MOHU munkatársával a kérdésben, és az alábbiakban összefoglaltuk, milyen esetben kell foglalkoznod a hulladéktermeléshez…

    Így tájékoztasd a vendégedet az allergénekről!

    2023.02.07./

    Számos üzletnyitási tanácsadásunk során tapasztaltuk, hogy az allergének tájékoztatásával kapcsolatban sok gasztrovállalkozás sötétben tapogatózik. Pedig fontos foglalkozni vele, hiszen a hatóságokhoz a bejelentések jelentős része a téves allergén tájékoztatással vagy annak teljes hiányával kapcsolatosan fut be. Néhány napja került fel egy cikk, ahol éttermes vállalkozók nyilatkoztak arról, hogyan kezelik a speciális táplálkozási igényeket.…

    Étterem működésének felfüggesztése

    2022.09.21./

    A közelgő energiaválság miatt egyre több vendéglátó egység üzemeltetőjétől halljuk, hogy számukra a legkifizetődőbb megoldás a működés átmeneti felfüggesztése. A partnereink részéről rengeteg spórolási tipp és túlélési javaslat fogalmazódott meg az elmúlt időszakban, de vannak gasztrovállalkozások, akik számára nincs más megoldás, és pihentetniük kell az egységüket. De milyen ügyintézésékkel jár az étterem működésének…

    Éjszakai nyitvatartás a vendéglátásban – Ezeknek járj utána a tervezési fázisban!

    2022.06.14./

    Az üzletnyitás során sokan csak akkor veszik fel a kapcsolatot az önkormányzattal, ha már berendezték a konyhájukat és kitették az ajtóra a nyitvatartási időt, amely az éjszakába nyúlik. Azonban az önkormányzatoknak területileg eltérően lehetnek kritériumai, amivel már a bérleti szerződés aláírásakor érdemes tisztába lenni. Éjszakai nyitvatartás bejelentése egy példán keresztül A…

    Még több cikk

    Végére értél

    Legfrissebb híreink

    • All Post
    • Allergén
    • Engedélyek
    • Érdekességek
    • Étteremnyitás
    • Hulladékgazdálkodás
    • Koncepció tervezés
    • Konyhatechnológia
    • Környezetvédelem
    • Pénzügyek
    • Speciális jogszabályok, rendeletek

    Vedd fel velünk a kapcsolatot!

    Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

    Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

    Kövess minket a legfrissebb hírekért!