Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Pl. Hamburgerek, pizzák, sütemények, alkoholos italok
Mire kéri az árajánlatot?
Adatvédelem
Edit Template

Van 10 tanácsunk a sikeres étteremnyitáshoz

Megálmodtad az éttermed, kávézód, street food helyed? Helyes! Akkor megosztunk veled 10 tanácsot, amit érdemes megfogadni éttermed megnyitása előtt.

1.     Dolgozz a szakmában! Egy jó vezető átlátja a munkafolyamatokat a legapróbb részletekig. Akkor leszel hiteles beosztottjaid szemében, ha olykor-olykor te is kiveszed a részed a feladatokból, és látják, te is mindent megteszel a céged fejlődéséért.

2.     Legyen koncepciód! Ne akarj többet mutatni, mint amennyit valójában adni tudsz a vendégeidnek! Legyen kiforrott ötleted, amit természetesen folyamatosan frissíthetsz újdonságokkal.

3.     Kutass! Utazz, tájékozódj, meríts ötleteket! Nézz körül külföldön, hogy van-e a tiédhez hasonló koncepció! Figyeld meg vajon ők miért sikeresek abban, amit csinálnak! Ha pedig teljesen új vonulatot készülsz behozni a gasztronómiába, vitasd meg az elképzelésedet másokkal!

4.     Számolj! A pénz nem minden, de érdemes odafigyelned a költségvetésedre és a pénzügyeidre. Mind az induló tőke, mind az első időszak átvészeléséhez szükséges források legyenek biztosítva! A marketing költség véletlenül se maradjon ki a számításból.

5.     Válassz jól helyszínt! Bízni a szerencsében nem elég a megfelelő helyszín kiválasztásához. Ahogy egy korábbi cikkünkben részleteztük, a tökéletes helyszín kiválasztásához alapos körültekintés és elemzés szükséges.

6.     Szerződj le a beszállítókkal időben! Az éttermed a legjobbat érdemli, ezért fontos, hogy ételeidhez kiváló alapanyagokat szerezz be megbízható beszállítóktól. Járd alaposan körbe a lehetőségeket, tárgyalj, beszélgess, alkudj jóval a tervezett nyitás előtt! Ne csak az árat, hanem a minőséget is figyeld!

7.     Tanulj és fejlessz! Már az étteremnyitás előtt érdemes tudásodat bővíteni, biztos alapokra helyezni. Ugyanez vonatkozik az alkalmazottaidra is. Légy naprakész, haladj a korral! Ne félj az újdonságoktól, lépj időben a fejlesztésekkel, hogy mind a magad, mind a munkatársaid munkáját megkönnyítsd, hatékonyabbá tedd! Költs a munkatársaid folyamatos képzésére is!

8.     Ellenőrizd a munkálatokat! Légy ott az építkezésen, vegyél részt a tervezésben! Tartsd szemmel az ütemezést, hogy ne csússz ki a határidőkből!

9.     Maradj talpon! Légy hű a koncepciódhoz, és minden nap tegyél erőfeszítéseket a vállalkozásod megerősítése és megfelelő pozícionálása érdekében.

10.  Higgy magadban és a vállalkozásod koncepciójában! Ne félj a kudarctól, abból csak tanulsz! Kockáztass és meglásd, meglesz a jutalma!

Legfrissebb híreink

 • All Post
 • Allergén
 • Engedélyek
 • Érdekességek
 • Étteremnyitás
 • Hulladékgazdálkodás
 • Koncepció tervezés
 • Konyhatechnológia
 • Környezetvédelem
 • Pénzügyek
 • Speciális jogszabályok, rendeletek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Keress minket bátran, hogyha kérdésed van üzletnyitással vagy HACCP-vel kapcsolatban!

Étteremnyitás, gasztrotanácsadás

Kövess minket a legfrissebb hírekért!

© 2024 Minden jog fenntartva.